Feldarabolták a Budapesten élő kínai milliárdos húgát

Forrás: Spektrum

-

Szong Van-Jun az egyik leggazdagabb Magyarországon élő kínai üzletember, ismerősei csak Iao bannak, vagyis Nagyfőnöknek hívják. Most beszélt először arról, hogy húsz évvel ezelőtt sikerei miatt elrabolták a húgát, váltságdíjat követeltek érte, majd brutálisan végeztek a lánnyal.


A kínai férfit a Spektrum ma este kezdődő műsora, a Magyarországon élő kínai közösségről szóló Kicsi ország, Kicsi Kína mutatja be.

Szong Van-Jun a rendszerváltás után érkezett Magyarországra. Már Kínában is gazdag embernek számított, de itt sikerült tovább növelnie a vagyonát. Ő a Monori Center beruházója, amely Budapest legnagyobb nagykereskedelmi központja. Itt csupa kínai üzlet van, és a nálunk élő kínai kereskedők itt töltik fel készleteiket.

Sikereire azonban a bűnözők is felfigyeltek. 1995-ben történt, hogy egyik este hiába kereste a húgát. Hamarosan egy kínai férfi hívta, aki 250 ezer dollár váltságdíjat követelt a lány életéért cserébe. Szong azt kérte, hadd beszéljen a húgával, mire az emberrabló bontotta a vonalat. A lány testét egy évvel később feldarabolva találták meg egy autópálya mellett.