Fél napig kellett várni a betegszállítóra Szegeden

-

A klinika állítja, rendeltek betegszállítót, a mentősök pedig vizsgálatot indítottak, de ennek eredménye egyelőre titok.


A II. Kórház urológiai osztályán a folyosón volt kénytelen tölteni az egész éjszakát egy idős asszony beteg férjével, mivel nem jött érte a betegszállító, csak másnap délelőtt – írta a Szegedma.hu.


Tavaly novemberben csontvelőrákot diagnosztizáltak L. Péternél, azóta hetente viszik kemoterápiára. A betegszállítókkal egészen február 16-ig elégedettek voltak, akkor azonban valamilyen hiba csúszott be. Aznap két és fél órával előbb érkezett ki a betegszállító, de ezzel nem is volt gond, mert előbb meg is kapta a férfi a kezelését a kórházban. Hazatérésük után, valamivel hat előtt azonban a férfi rosszul lett, ezért felesége kihívta a mentőket, akik este fél kilencre értek csak ki; az asszony szerint kedvesek voltak, és meg is magyarázták a késedelem okát.

L. Pétert a II. Kórház urológiai osztályára vitték, ahol szakszerűen ellátták, és haza is engedték. „A szakorvos a férjem füle hallatára megrendelte a betegszállítót. Férjemet kitolták egy lerobbant hordágyon, mondván, hogy a 21.38-kor megrendelt betegszállító hamarosan megérkezik” – mesélte el az asszony, aki végül a kórház folyosóján ácsorgott egész éjjel (miután egy szék sem volt a folyosón) a hordágyon fekvő férje mellett, nem jött ugyanis senki a férfiért – írta a lap.

A feleség éjszaka az 1820-as számon semmilyen konkrét választ nem kapott, mikor mennek értük, reggel pedig azt állították, nem is rendeltek a férfihoz betegszállítót. Végül a betegszállító másnap délelőtt fél 11 körül érkezett meg a betegért.

A klinika állítja, ők valóban rendeltek betegszállítót, amit tudnak is bizonyítani. A mentők – ugyanis hozzájuk érkeznek be a betegszállítási kérelmek – vizsgálatot indítottak, de a pénteki határidő ellenére máig sem kapott választ a lap.