Fejszés gyilkos ügyét zárta le a rendőrség

-

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelést javasol a 61 éves, fábiánházi D. Miklós ellen.


December 1-jén hajnali 4 körül segélyhívás érkezett a rendőrségre, mert Fábiánházán egy férfi a családja életére tört. A Mátészalkai Rendőrkapitányság, valamint a Nagyecsedi és Csengeri Rendőrőrs munkatársai perceken belül helyszínre érkeztek, és egy ott lakó, középkorú nőt szúrt sérüléssel találtak az utcán.

Az asszony elmondása szerint az épületben, ahol a bátyja őrjöngött, még bent volt idős édesapja és édesanyja. Amikor a rendőrök megpróbáltak bemenni, a magán kívül lévő férfi kezében egy fejszével útjukat állta. Az egyenruhásoknak a házból végül sikerült kimenekíteni a szintén megszúrt idős asszonyt, majd elfogták a dühöngő férfit.

A családi házban ezek után találtak rá a támadó 91 éves édesapjára, akinek életét sérülései következtében a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen már nem tudták megmenteni. Az életveszélyes sérüléseket szenvedett nőket kórházba vitték. A támadót pszichiátriára szállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A férfi részben beismerő vallomást tett, és azóta is előzetesben van.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte és vádemelést javasolt az ügyészségnek.