Házkutatás a lövöldöző házában – haslövéssel műtik – túléli - videó

Fotó: Forrás: kisalfold.hu - olvasói fotó

-

Akció közben fejbe lőttek egy rendőrt Bőnyben. Az Origo úgy tudja: a rendőr belehalt a sérülésbe. A tettest tűzharcban elfogták, megsebesült.


A Kisalföld úgy tudja, a rendőrség a Terrorelhárítási Központ (TEK) embereivel megerősítve házkutatást tartott Bőnyben. A lövések akkor dörrentek, amikor a rendőrök megközelítették a házat. Lapinformációk szerint egy rendőrt fejlövés ért, aki a helyszínen bele is halt a sérülésébe.


A lap úgy tudja, hogy a rendőr, aki az akció közben életét vesztette a Nemzeti Nyomozó Iroda állományába tartozott. Ez az információ cáfolni látszik azt híresztelést, hogy családi perpatvarhoz riasztották a helyi rendőrséget.
A TEK golyóálló mellényes rendőrei a faluban mindenkit arra kértek délelőtt, hogy ne hagyja el a házát.
A legfrissebb információk szerint tűzharcban sikerült a támadót ártalmatlanítani, akit a TEK emberei gyomron lőttek. Sajtóhírek szerint még délelőtt a győri kórházba is szállították, ahol életmentő műtétet kezdtek rajta végezni. A Kisalföld információi szerint a műtét szerda délben még zajlott, de az elkövetőnek olyan szerencséje volt, hogy a golyó semmilyen létfontosságú szervet nem ért. Így a kora ellenére jelentősen megnőttek a túlélési esélyei.A hirado.hu értesülései szerint „a feltételezett elkövető 74 éves, évekkel ezelőtt elvesztette az egyik gyermekét, azóta komoly problémái vannak.” A portál úgy tudja: két rendőr sebesült meg az akció során, egyikük életét vesztette.


Információk szerint az idős férfi a Magyar Nemzeti Arcvonal szélsőjobboldali szervezethez tartozott, ennek kapcsán kezdődött a rendőri akció és a házkutatás is.


A Kisalföld információi szerint a lövöldöző monogramja GY. I. A monogram azonos Győrkös Istvánéval, aki a Nemzeti Arcvonal egyik meghatározó figurája. A szélsőjobboldali csoport tavaly novemberben köszöntötte őt 75. születésnapján. A köszöntőben egyebek mellett az olvasható: „Győrkös István a közösség összeforrasztását tűzi zászlajára ebben a széttört világban. Valami olyannak a felépítését-helyreállítását, amely minden értelemben felülmúlja a polgári világ roskadozó építményeit. Míg a mai politológia a törésvonalakat kutatja, addig a Magyar Nemzeti Arcvonal ezeket zúzza szét.”Tavaly december harmadikán a TEK egy budapesti lakásban már tartott házkutatást a Magyar Nemzeti Arcvonal tevékenységével kapcsolatban. Akkor a kommandósok automata fegyvereket és hangtompítókat is lefoglaltak.