Fegyelmit kapott a Corvinus oktatója, mert az átalakításról kérdezett

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A kollégái kérdéseit gyűjtötte össze a budai karok leválásáról, és azokat az illetékeseknek továbbította. A Corvinus szerint ezzel öncélúan szervezkedett, az egyetem nevében kommunikált engedély nélkül. Az oktató munkaügyi bírósághoz fordult.


  • Hatáskör-túllépés,
  • méltatlan magatartás tanúsítása,
  • öncélú szervezkezdés,
  • magatartásával és a megfogalmazása stílusával az integrációs folyamatba való beavatkozás.
Ezekben a vádpontokban találta vétkesnek a BCE vezetése az egyetem egyik oktatóját még október elején, miután ő összegyűjtötte és továbbította a kollégáitól beérkező száz kérdést a budai campus gödöllői integrációjáról.

Mindezek miatt írásbeli figyelmeztetést kapott, mert


nehezítette az együttműködést az integrációs partnerrel.

Erről több, egymástól független corvinusos forrásból értesült a VS.hu.Ki is rúghatják

Úgy tudjuk, a BCE egyetem vezetése előrevetítette, hogy munkaviszonyát is megszüntethetik, ha nem hagy fel ezzel a tevékenységgel.

A BCE kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti és településtervezési karait januártól a gödöllői Szent István Egyetem veszi át, erről szeptember első napjaiban döntött a kormány. Balogh Zoltán miniszter november 15-ig kérte a két egyetemtől a beolvadásról szóló megállapodás szövegét.


Nem kommunikálhatott volna

A folyamatot a BCE részéről az egyetem képviselőiből álló integrációs bizottság intézi. Ahogy korábban megírtuk, a testület tagjainak titoktartási fogadalmat kellett tenniük. Rektori utasítás kötötte ki, hogy az előzetes rektori, illetve kancellári engedély nélkül az integrációs adatokat bármilyen formában tilos nyilvánosságra hozni, kommunikálni.

A fegyelmiben részesített oktató ugyanakkor információink szerint nem volt tagja a bizottságnak, azért gyűjtötte össze ő a dolgozók és hallgatók kérdéseit, hogy a kérdezők névtelenek maradhassanak. A kérdéssorozatot eljuttatta a BCE integrációs bizottságának, a SZIE vezetésének és a SZIE-Hallgatói Önkormányzatának is.

Pavlik Lívia, a BCE kancellárja a VS.hu-nak azzal indokolta az írásbeli figyelmeztetést, hogy a továbbított kérdések sértő, személyeskedő, helyenként nyomdafestéket nem tűrő megjegyzéseket is tartalmaztak, ami eleve méltatlan a Corvinus bármelyik dolgozójához. Az oktató továbbá megsértette az intézmény kommunikációra vonatkozó belső szabályzatát, mert a kifogásolt tartalmú kérdéseket egy másik intézmény teljes vezetésének tudomására hozta, ezzel a Corvinus nevében kommunikált, amihez nem rendelkezett engedéllyel.

A kancellár kérdésünkre nem tudta felidézni, az írásbeli figyelmeztetésben meglebegtették-e elbocsátását. Azt hozzátette, sorozatos szabályszegés esetén erre természetesen joga van a munkáltatónak. Úgy emlékezett, az írásbeli előtt figyelmeztették arra, hagyjon fel ezzel a tevékenységgel.

Úgy tudjuk, az ügy nem maradt ennyiben: az oktató munkaügyi bírósághoz fordult.