Farkas Flóriánnak nincsen érettségije

Fotó: MTI / IllyÈs Tibor

-

Nem bizonyult igaznak, amit az ORÖ volt elnöke állított a Magyar Nemzetnek.


A Fidesz képviselője, az Országos Roma Önkormányzat korábbi elnöke évekig titkolta középiskolai végzettségét, sem életrajzában, sem az Magyar Nemzet kérésére nem volt hajlandó elárulni azt. A politikus titkolózása miatt a RomNet viszont hivatalos állásfoglalást kért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól, akik azt mondták, hogy „egy országgyűlési képviselő alap- és középfokú végzettségének ténye, helye és ideje közérdekből nyilvános adatnak minősül”.


A Magyar Nemzet ezek után újból közérdekű adatigényléssel fordult Farkas Flóriánhoz, aki azt válaszolta, hogy a Budakalászi Gimnázium esti tagozatán érettségizett 2001-ben. Az Index viszont az Oktatási Hivataltól megtudta, ez nem igaz, ott és akkor nem szerzett érettségit, sőt,


érettségi bizonyítványára vonatkozó adat nem szerepel

1998-tól létező adatbázisukban.

Farkas korábban azt is állította magáról, hogy az ELTE Jogi Karán végzett – ez sem volt igaz, egy másik karra, a Társadalomtudományira járt politológiára. Azonban kérdés, hogy akkor ide hogyan vehették fel.

A Fidesz képviselője azt is állította, hogy Farkas óraadó tanár is volt az ELTE-n, az egyetem korábbi rektora azonban ezt cáfolta.