Ezt a terroristát keresik a belga hatóságok

Forrás: BELGIAN FEDERAL POLICE

-

Megerősítették, hogy azt a férfit keresik, aki egy olyan képen látható, ami már bejárta az internetet. Körözést is adta ki ellene.


A brüsszeli Zaventem reptér egyik kamerájának képe már bejárta az internetet, amelyen két fekete ruhás, valamint egy kalapot és krémszínű kabátot viselő férfi tol egy-egy poggyászos kocsit. A két fekete ruhásról már korábban is lehetett tudni, hogy a két elkövető, akik felrobbantották magukat.


A világos ruhát hordó férfiről azonban csak nemrégiben erősítették meg, hogy ő is terrorista, és szökésben van – írta a BBC. Ő nem robbantotta fel magát, és valószínűleg az ő bombáját hatástalanították délután a tűzszerészek.

Nem tudni, hogy ezt a férfit keresik-e, de egyes beszámolók szerint komoly razziát tartanak Schaerbeek városrészben.

A két fekete ruhás bal kezén kesztyűt hordott, amelyre egyes jelentések szerint azért volt szükség, hogy elrejtsék a detonátort.

A képet egyébként először a belga rendőrség tette ki véletlenül Facebook-oldalára, ahonnan aztán levette. Aztán mivel több helyen is megjelent, a hatóságok is megerősítették, hogy az elkövetők láthatóak rajta.Brüsszelben kedd reggel három robbanás történt, két bomba a Zaventem nemzetközi repülőtéren, egy a metróban robbant. A belga kormány szerint terrorcselekmény történt. A merényletekben 34 ember meghalt, 186 megsérült.