Ezer állítólagos rasszista nevét közölte az Anonymous

Fotó: NurPhoto / Gili Yaari

-

Az Anonymous hackercsoport listáján olyanok szerepelnek, akik az aktivisták szerint a fajgyűlölő titkos szervezet, a Ku Klux Klán szimpatizánsai.


A lista nyilvánosságra hozásával a faji megkülönböztetés ellen akartak tiltakozni, írja a BBC. A közzététel valószínűleg válaszlépés volt. Tavaly a Ku Klux Klán (KKK) ugyanis halálosan megfenyegette azokat, akik az ellen tiltakoztak, hogy a bíróság felmentette azt a rendőrt, aki tavaly Fergusonban (Missouri államban) megölt fekete fiatal, Michael Brownt.

A hét elején már publikáltak egy listát állítólagos Ku Klux Klán-tagokról, amelyen több amerikai politikus neve is szerepelt. A közzététel után nem sokkal az Anonymus csoport közleményben vonta vissza a listát és azt ígérte, hogy csütörtökön teszi közzé a pontos adatokat.

Az új lista összeállításához részletesebben megvizsgálták azoknak a felhasználóknak a profilját, akik Facebookon vagy Google+-on Ku Klux Klánhoz köthető oldalakat lájkoltak. A helyesbített lista összeállításánál az is szempont volt, hogy szerepelnek-e rasszista képek és szlogenek a KKK-hoz köthető felhasználó közösségi profilján.

Mint azt korábban megírtuk, London belvárosában tegnap több ezren vettek részt az Anonymous hackercsoport Million Mask nevű menetelésén. A felvonulás végül káoszba fulladt, amikor a kapitalizmus, a fennálló társadalmi berendezkedés ellen tüntetők egy csoportja összecsapott a rendőrökkel. Egy rendőrautót felgyújtottak, füstbombával és lézerfénnyel próbálták megzavarni a kivezényelt lovasrendőrök lovait. Három rendőr megsebesült, őket kórházba szállították. Összesen 44 tüntetőt tartóztatott le a rendőrség.