Ez a kínai férfi ölhette meg a fiatal magyar prostituáltat

Forrás: police.hu

-

A rendőrség azonosította az Akácfa utcai emberölés feltételezett elkövetőjét, Yao Gaopeng 32 éves kínai állampolgárt, akinek fényképét is közzé tették a Police.hu-n.


A nyomozás adatai szerint 2015. május 2-án 0 óra 30 perc körül egy Budapest VII., Akácfa utcai lakásban hozzátartozója holtan találta az ott lakó 19 éves nőt, akit Nancy néven ismertek. A helyszíni és halottszemle megállapítása szerint a nő bűncselekmény áldozata lett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya indított eljárást emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, majd a nyomozók a széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás, valamint nemzetközi együttműködés eredményeként azonosították a 32 éves kínai állampolgárt, Yao Gaopenget. A gyanú szerint a férfi ölte meg a fiatal lányt, majd a bűncselekmény elkövetése után elhagyta Magyarország területét.

Az elkövető elfogása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság előterjesztése alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki - írja a Police.hu.

Ő a feltételezett elkövető, aki egyébként az Interpol körözési listáján is fent van:


Yao Gaopeng