Éveken át a szomszédjával fizettette az áramszámlát

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

Egy dorogi férfi sajátosan értelmezte a rezsicsökkentést.


Már az Esztergomi Járási Ügyészség is vizsgálja azt az újszerű megoldást, amellyel egy férfi éveken át megúszta a villanyszámlát . A vádlott a Dorog, Zsigmondy Vilmos-lakótelep egyik önkormányzati bérlakásában 2008 áprilisától jogcím nélküli lakáshasználóként lakott a volt feleségével és két kiskorú gyermekükkel. A lakáshoz tartozó villanyórákat az áramszolgáltató 2011 januárjában leszerelte.

Ekkor egy ügyes – bár mindeddig ismeretlen – személy a vádlott lakásának áramhálózatát rákötötte a szomszédos, önkormányzati bérlakásban lakó sértett vezetékére, így onnantól minden fogyasztást a sértett villanyórája mért. És minden számlát a sértett fizetett be. A vádlott pedig onnantól nem fizetett a világítás, az elektromos kályhák, a bojler, a tűzhely, a hűtő és a televízió használatáért.

A turpisságra tavaly januárban derített fényt az áramszolgáltató, megszüntetve a szabálytalan vezetéket és a jogosulatlan áramvételezést.

Az ügyészség számításai szerint a vádlott 2011. január 14. napja és 2015. január 23. napja között 31 804 kWh villamosenergiát tulajdonított el, ennek értéke 876 424 forint volt, amely nem térült meg.