EP-választás: jövő héten dönt az MSZP a listájáról

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Az MSZP február 16-i kongresszusán dönt a párt európai parlamenti (EP-) választási listájáról és választási programjáról - közölte Tóth Bertalan szerdán.


Az MSZP elnöke, frakcióvezető elmondta, a kongresszus előtti nap az elnökség és a választmány tesz majd javaslatot a listára, amely az MSZP EP-képviselőjelöltjeinek sorrendjét határozza meg.

A Párbeszéddel közös listát szeretnének - hangsúlyozta. Hozzátette: olyan döntés várható a kongresszuson, miszerint a választmány felhatalmazást kap arra, hogy a listát véglegesítse, abba beillessze a szövetségesek jelöltjeit.

A politikus a listavezető személyére vonatkozó kérdésre azt mondta, arra jövő héten tesznek javaslatot a párt vezető testületei.

A pártelnök elmondta, döntenek a Haza. Szeretet. Európa. című választási programjukról is és vendégük lesz Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, az Európai Szocialisták választási csúcsjelöltje.

Tóth Bertalan választási programjukról közölte, több Európát, mélyebb európai integrációt, az együttműködés kiszélesítését szeretnék.