Élve akarták az Iszlám Állam második vezetőjét, de valami történt

-

Amerikai katonák megölték az Iszlám Állam nevű terrorszervezet második emberét, és több más kulcsfontosságú emberrel is végeztek. Az eredeti terv nem ez volt.


Az amerikaiak élve akarták elfogni Abd ar-Rahmán Musztafa al-Kadulit, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet második számú vezetőjét - közölte két amerikai tv csatorna, névtelenséget kérő védelmi minisztériumi tisztségviselőkre hivatkozva.

A források arról számoltak be a CNN és a Fox hírtelevízióknak, hogy az amerikai különleges hadműveletek erői helikopterrel követték az al-Kadulit szállító gépkocsit, az utolsó pillanatban azonban történhetett valami, ami arra késztette őket, hogy lőjenek a járműre. Hogy mi történt, nem árulta el. A különleges erők már napok óta figyelték al-Kaduli mozgását.

Ashton Carter védelmi miniszter pénteken Washingtonban bejelentette, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet több kulcsfontosságú vezetőjével, köztük a csoport második számú vezérével végeztek a héten az amerikai fegyveres erők Irakban, illetve Szíriában. Arról is beszélt, hamarosan még több amerikai katonát küldhetnek Irakba, bár erről még nincs döntés.

Joseph Dunford tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke arról beszélt, szép sorban levadásszák a terrorszervezet vezetőit.