Eltitkolta felfüggesztett börtönbüntetését a terrorizáló óvónő

-

Kiskorú veszélyeztetése miatt elítélték, ám az óvoda vezetése nem tudott arról, hogy már lezárult a per. Egészen hétfőig dolgozhatott, míg a helyi lap meg nem írta.


Felfüggesztették állásából azt a veszprémi óvónőt, aki terrorizálta a gyerekeket – számolt be az RTL Híradó. Például a délutáni alvás előtt nem engedte ki pisilni a gyerekeket, vagy akit mégis, azzal utána nagyon megalázóan bánt. Emiatt előfordult, hogy a már szobatiszta gyerekek is bepisiltek, vagy annyira szorongtak, hogy hánytak a teremben. Ezt az óvónő velük takaríttatta fel – mondta a Veszprém Megyei Törvényszék szóvivője. Az egyik kisfiút hiába vitték át másik csoportba, hónapokig alig mert elaludni. A kisfiú azzal nyugtatta magát, hogy

„most elalszom, és ha pisilnem kell, kimegyek, és nem lesz semmi baj”.

Az óvónőt 2013-ban jelentette fel két szülő. A jogerős döntés decemberben megszületett: kiskorú veszélyeztetése miatt egy év börtönt kapott, két évre felfüggesztve. Az óvoda viszont nem kapta meg az ítéletet, az óvónő pedig eltitkolta azt, így tovább dolgozott, egészen hétfőig, mikor a helyi lap megírta, hogy a pernek vége. Az óvoda hiába kérte, a nő nem mutatta be az ítéletet. Az óvoda vezetője azt mondta, ők csak szóban és írásban tudták figyelmeztetni a nőt. Az, hogy az óvónőt elbocsátják-e, azután derül ki, hogy megkapták a bírósági döntést.