Eltévedtek a terroristák Szomáliában, de így is megöltek egy katonát

Fotó: AFP / ABDURASHID ABIKAR / AFP / ABDURASHID ABIKAR

-

Az al-Shabaab iszlamista fegyveresei vasárnap megtámadták a hírszerzés egyik mogadishui kiképzőközpontját, illetve mellette egy polgári házat is.


Az al-Shabaab kiképzőközpont elleni támadásának két hulláma volt. Az első rajtütés egy autóba rejtett pokolgép felrobbantása volt, ekkor két támadó és egy katona halt meg.


A második hullámban pedig a központot rohamozták volna meg a fegyveresek, de eltévedtek, és egy, a közelben álló polgári házra hitték azt, hogy az a célpontjuk. Ekkor két támadót öltek meg a szomáliai kormány katonái.

Az al-Shabaab később rádióállomásának adásában vállalta a merénylet elkövetését. A terrorszervezet fogadkozott, hogy fokozza támadásait a kormány, valamint az Afrikai Unió Szomáliában állomásozó katonái ellen a muzulmánok böjti hónapja, a ramadán idején.

Az Afrikai Unió egységeinek sikerült a szélsőségeseket kiszorítani az általuk korábban ellenőrzött területek nagy részéről, de az iszlamisták még mindig jelentős veszélyt jelentenek a kormányzati és polgári célpontokra.