Előzetesben az Uber-sofőr négy támadója közül kettő

-

Két férfi került előzetes letartóztatásba, a Budai Központi Kerületi Bíróság indoklása szerint azért, hogy ne beszélhessenek össze. A rendőrség hétfőn azt közölte, hogy négy férfi ellen folytat eljárást, és mind a négy esetben kezdeményezték az előzetest.


Az előzetesbe került két férfi ellen a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomoz aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt.


A két férfi a gyanú szerint pénteken megverte és rugdosta az Uber egyik sofőrjét, és letörték a gépkocsija visszapillantó tükrét is. A sofőrnek eltört az orrcsontja, és agyrázkódást szenvedett. A rongálással 50 ezer forintot is meghaladó kárt okoztak.

A bíróságon a gyanúsítottak tagadták a verést és a rongálást is, az Uber-sofőr azonban terhelő vallomást tett rájuk.

Több tanúvallomás ellentétben áll egymással – áll a Fővárosi Törvényszék közleményében. A bíróság szerint a bizonyítás elsődleges érdeke, hogy a hatóság zavartalanul folytassa a nyomozást, az előzetes letartóztatás elrendelésével pedig kizárta a gyanúsítottak összebeszélésének, illetve a vallomások egyeztetésének lehetőségét.

A rendőrség azt közölte honlapján, hogy négy ember ellen folytatnak eljárást a pénteki verés miatt: egy 35, egy 28 és egy 19 éves férfival szemben csoportosan elkövetett garázdaság, míg egy 33 éves budapesti lakossal szemben csoportosan elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt. Kettejüket már az események után néhány perccel elfogták, a másik kettőt pedig beazonosították, majd őrizetbe vették. Előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására is.

Az Index szerint a sofőr a rendőröktől tudta meg, hogy támadói közül ketten taxisok voltak. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez igaz-e, illetve hogy ők kerültek-e előzetesbe.