Előkerült a kompbaleset egyik áldozatának hangfelvétele

Fotó: AFP / ED JONES / AFP / ED JONES

-

Nyilvánosságra került egy videofelvétel hanganyaga, melyet a dél-koreai kompbaleset egyik áldozata készített halála előtt. Egy másik, most közölt videón a hajó mentésének első percei és a komp elsüllyedése látható.


A videofelvételt az egyik áldozat okostelefonján találták meg. A hanganyagot a halott fiú édesapja juttatta el egy dél-koreai televíziós csatornához - közölte a CNN. A felvételből kiderül, hogy az utasok tudták, hogy süllyed a komp és felkészültek a legrosszabbra is. "Wow, ez nagyon dől. Az oldalunkra fordulunk. Nem tudok mozogni", "Gondolod, tényleg meg fogok halni?" - hangzik el. Valaki a mentőmellények után érdeklődik, miközben a hangosbemondóból az hallatszik, hogy mindenki maradjon ott, ahol van.  


A Reuters nyilvánosságra hozott egy olyan videofelvételt is,  amelyen a mentés első percei, majd a hajó elsüllyedése látszik.Az április 16-án elsüllyedt kompon több száz diák utazott. Vasárnapig 188 holttestet találtak meg a búvárok, 114 áldozatot még keresnek. A dél-koreai miniszterelnök lemondott a tragédia után, a hajó kapitányát és 14 munkatársát letartóztatták.