Előállították a rendőrök az bevándorlásellenes plakátok rongálóit

Fotó: Adam Szedlak

-

Hat aktivistát vittek be. Azért bukhattak le, mert a rendőrség operatívan figyelteti a városban a nemzeti konzultációs plakátokat.


Az Együtt hat aktivistáját elkapta vasárnap hajnalban a rendőrség és szabálysértéséért előállította, mert leszaggatták a nemzeti konzultációs plakátokat – írja az Index. A lap információi szerint vasárnap kora reggel még két fiatalt bent tartottak a zuglói kapitányságon, de azóta őket is elengedték. A kár 30 ezer forintos.
A plakátokat az Y-GEN Egyesület politikai aktivistái festették le, ők az Együtt ifjúsági szervezete. Az aktivisták előállítását megerősítette Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke is, aki egyetért az akcióval, és továbbra is a plakátok leszaggatására buzdít.
Az egyik aktivista az Indexnek azt mondta, a kihallgatás során a rendőrök először megpróbálták bűncselekménynek beállítani a plakátrongálást, majd csak miután ez ellen határozottan tiltakoztak, kezdték el azt – helyesen – szabálysértésnek nevezni. A rendőrségi jegyzőkönyvekből az is kiderült, azért bukhattak le, mert a rendőrség operatívan figyelteti a városban a nemzeti konzultációs plakátokat.


Nem csak mondjuk, tényleg #leszaggatjuk! Az éjjel hatan aludtunk a fogdán. Részletek hamarosan.

Posted by Y-GEN on Sunday, June 7, 2015