Elismerték: Habony tanácsadója a Fidesznek

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

De ingyen, ismeretségi alapon segíti a munkát. Először ismerték el, hogy a kormánynak dolgozik.


Az RTL Klub Házon kívül kedd esti adásában annak próbáltak utána járni, miből él Habony Árpád, hiszen láthatóan sokat költ, ám fizetése nincs, csak egyetlen cége, ami nem termel bevételt.

A műsorban Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is elismerte: Habony Árpád nekik és Orbán Viktornak is ad tanácsot, de fizetést nem kap ezért. Habonynak nincs szerződése, és hivatalos kapcsolatban nem áll sem a párttal sem a kormánnyal. Korábban viszont senki nem beszélt arról, hogy Habony tanácsadó volna.

Rogán azt mondta a műsorban: „Minden politikus számára vannak olyan emberek, akik segítik tanácsokkal. Nem titok, hogy Habony Árpád így van nemcsak a miniszterelnök úrral, hanem többünk esetében is, de formális pozíciót nem hajlandó vállalni.”

Később Lázárt is megkérdezték, ki az a Habony Árpád, ám a miniszter először nem akart válaszolni. Miután a riporter szemebsítette Lázárt, hogy Rogán már elismerte, hogy Habony tanácsadóként segíti a munkáját, Lázár sem tagadott: „Rendszeresen találkozunk, kikérem a véleményét bizonyos kérdésekben, de nekem nincs tanácsadói vagy hivatalos viszonyom vele. Ismeretségi alapon szoktam vele konzultálni.”


Az RTL Klub riportja