Elijesztette a nyugdíjas a rablót

-

Nem épp egy sikertörténet a fiatal, valószínűleg kezdő rabló sztorija: nem volt cigije, ezért megpróbált kirabolni egy idős asszonyt, de nem sikerült, és két órán belül el is fogták a rendőrök.


A rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves K. Norbert 2016. március 9-én 9 óra körüli időben arcát sállal eltakarva Pócspetriben bement egy 69 éves idős asszony házába, akire kést szegezett. A sértett ijedtségében kiabálni kezdett, majd a telefonját a kezébe vette, hogy azon keresztül segítséget kérjen. A férfi végül értékek megszerzése nélkül elmenekült a helyszínről.

A nyírbátori rendőrök a feltételezett tettest a bejelentést követő két órán belül lakásában elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi a sértett házától való menekülés közben a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést és a sálat eldobta, melyeket a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak.

A terhelt beismerte a bűncselekmény elkövetését. Vallomásában azt nyilatkozta, hogy aznap nem volt cigarettája, ezért elhatározta, hogy erőszakkal fog szerezni magának.