Tíz embert megölt a torontói gázoló – videó a sofőr elfogásáról

Fotó: Andreas Meck

-

A rendőrség még nem ismeri a gyanúsított indítékát.


Úgy tűnik, a bérelt kisteherautó sofőrje szándékosan hajtott járókelők közé – mondta Mark Saunders torontói rendőrfőnök. Ralph Goodale közbiztonsági miniszter szerint az incidens tett nem veszélyezteti a nemzetbiztonságot, és elszigetelt esetről van szó.

A torontói rendőrfőnök szerint továbbra sem ismert a gyanúsított, a 25 éves Alek Minassian. A Richmond Hill-i férfi nem szerepelt a rendőrség nyilvántartásában.

A sérültek egyike belehalt sebeibe, így tízre növekedett a halottak száma. Tizenöten megsebesültek.

A sofőr elmenekült a helyszínről, elfogásáról videók is készültek:A Twitteren megjelent egy másik szögből készült felvétel is.Justin Trudeau miniszterelnök "tragikus és értelmetlen támadásnak" nevezte a történteket. "Mindannyiunknak biztonságban kellene éreznünk magunkat városainkban és közösségeinkben sétálva" – mondta.Goodale szerint túl korai, hogy meg lehessen állapítani, terrorcselekmény történt-e, és a kormány egyelőre nem emelte meg a terrorkészültséget.A rendőrség a támadás után lezárta Yonge utca és Finch út kereszteződését, a torontói közlekedésirányító központ felfüggesztette a szolgáltatást a térségben áthaladó metróvonalon.

Egyelőre azt sem tudni, az incidensnek van-e köze a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7 csoport külügyminisztereinek Torontóban rendezett találkozójához.