Elfogták a sajtkrémes betörőket

-

Miután a rendőrök megtaláltak a tubus bontott krémsajtot, nem volt több kétségük.


Lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre 2016. május 2-án 11 óra körüli időben, miszerint egy szolnoki társasházban két gyanúsan viselkedő férfira figyeltek fel. A járőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, ahol észlelték, hogy a ház bejárati ajtaját, illetve az egyik lakás ajtaját felfeszítették, továbbá több bejárati ajtó kémlelőnyílását sajtkrémmel bekenték.

A rendőrök még a lépcsőház harmadik emeletén igazoltatták és elszámoltatták a két budapesti lakost. A páros tagadta, hogy bármiféle jogsértést követett volna el, de a járőrök a ruházatuk, illetve a csomagok átvizsgálása során ékszereket és több, betöréshez használatos eszközt találtak náluk. A csomagokból előkerült többek között több zárfésűs eszköz, egy csavarhúzó, egy szövetkesztyű és egy bontott tubus krémsajt is.

Végül K. Zoltánt és N. Józsefet lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt állították elő a Szolnoki Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették a két 44 éves férfit, akik készpénzt és ékszereket tulajdonítottak el a szolnoki lakásból. A rendőrök a gyanúsítottak által használt gépkocsit, illetve a náluk talált eszközöket lefoglalták – írja a police.hu.