Elfogták a nyíregyházi lövöldözés gyanúsítottját

Fotó: olvasói fotó

-

A rendőrség kezdeményezi a kiadatását.


Elfogták azt a román orvost, akit a magyar rendőrség azzal gyanúsít, hogy előző nap Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette – a román Digi 24 hírtelevízió szerint. A helyszínen egy 7 év körüli ikerpár is tartózkodott. Ők nem sérültek meg, de sokkos állapotba kerültek.

A tévé arról tudósít, hogy egy kolozsvári lakásban román rendőrök megtalálták a gyanúsítottat, és egy fegyvert is, amely feltételezések szerint a gyilkosság eszköze lehetett – az Index információi szerint.

A szerdai nyíregyházi gyilkosság elkövetésével vádolt dr. Dan Stamatiu ellen csütörtök délután adtak ki európai elfogatóparancsot.

Az 54 éves, román állampolgárságú orvost azzal gyanúsítják, hogy augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le az ott lakó házaspárra. A 40 éves asszony az őt ért lövés következtében a helyszínen életét vesztette, 46 éves férjét életveszélyes sérülései miatt kórházban ápolják. Stamatiu a gyilkosság után egy szürke színű, MLB-257 rendszámú Dacia Lodgyval menekült el.


Főorvos a kórházban

Nemzetközi jogsegély keretében kezdeményezi a rendőrség a szerdai nyíregyházi lövöldözés román gyanúsítottjának kiadását - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Facebook-profilja szerint Dan Stamatiu Nagyváradon született, a helyi Emanoil Gojdu Gimnáziumban érettségizett, majd a kolozsvári orvosi és gyógyszerészeti egyetemen (UMF) szerzett diplomát. Sátoraljaújhelyen él, a közösségi oldalán írtak szerint három gyermeke van. A sajtóban megjelent információk szerint a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház tüdőgyógyász főorvosa.

Feltételezések szerint szerelemféltés állhat a gyilkosság hátterében.