Elege lett az Orbán-kormányból egy magyar tiszteletbeli konzulnak

-

A Kanadában élő Vass Zoltán azért adja vissza megbízatását, mert szerinte a magyar kormány felszámolja a demokráciát, nyirbálja a szólásszabadságot, kül- és gazdaságpolitikájában pedig a magyar érdekekkel szöges ellentétben cselekszik.


A vancouveri Vass Zoltán bejelentését a Facebookon vette észre a 444.hu. Az egyébként csak ismerősei által látható bejegyzésben Vass kijelenti, a kormány tevékenységének tükrében számára a jövőben felelősen nem vállalható és nem képviselhető a tiszteletbeli konzuli feladat.

Kifejezetten károsnak és sajnálatosnak tartja azt is, hogy a magyarországi politikai csatározások, úgymond, kiköltöztek az ország határain túlra, így Vancouverbe is. Úgy véli, a kormány kifejezetten önös pártpolitikai érdekeitől vezérelve elfoglal minden egyes bástyát a külhoni magyarság intézményeiben, ez egyre inkább megosztja az ottani magyarokat, illetve rendkívül veszélyes illúziót kelt az ország és a nemzet viszonyában, ami sorspusztító következményekkel is járhat.

Vass Zoltán "éljen a magyar köztársaság!" felkiáltással zárja bejegyzését, és felhívja a figyelmet, hogy a továbbiakban a tiszteletbeli konzuli teendőket Molnár András tiszteletbeli főkonzul látja el.