Egymilliót kapott a Jobbik pártalapítványától Z. Kárpát nagymamája

Fotó: MTI/MTVA / Illyés Tibor

-

A Jobbik a politikai kultúrára fordított adóforintokból a Jobbik alelnökének családi cégét támogatta, ami az alelnök 81 éves nagymamájának nevén van – tudta meg az RTL Klub.


A Kárpátia Műhely nevű cég 2013-ban egymillió forintot kapott könyvkiadásra a Jobbik pártalapítványától, a Gyarapodó Magyarországért Alapítványtól. A betéti társaság részben a Jobbik alelnök Z. Kárpát Dániel 81 éves nagymamájáé, a másik tulajdonos pedig a képviselő testvére.


Az RTL Klub felkereste a cég székhelyét is, ahol azt mondták nekik, Z. Kárpát Dánielt keressék, akkor is, ha neki nincs köze a céghez.

Z. Kárpát a csatornának azt nyilatkozta, ő 2012-ben kiszállt a vállalkozásból. Szerinte hogy ez a cég kapott pénzt, még nem jelenti azt, hogy a családja támogatásáról lenne szó.

A párt alelnöke – aki egyben az Országgyűlés jegyzője is – hozzátette, a 81 éves nagymama nem csak tulajdonosa, hanem ügyvezetője is a cégnek, de erre „technikai és adminisztratív okokból” került sor.

A Gyarapodó Magyarországért elnöke, Szabó Gábor szerint sem visszás, hogy az alelnök családi cégét használták fel a könyv megjelenéséhez, ugyanis a Jobbik pártalapítványa azért van, hogy ilyen kiadványokat támogasson.