Egyelőre nincs fennakadás az utakon a havazás miatt

Fotó: MTI / Komka Péter

-

1-4 centiméternyi hó hullott reggelre.


Az ország nyugati felén csapadékmentes az idő, a középső tájakon és keleten viszont még havazik vagy szállingózik a hó. Nem zúdult nagy mennyiségű hó az országra, a friss hó vastagsága 1 és 4 cm közötti.

A Magyar Közút Zrt. hajnalban 270 munkagépét vezényelte az utakra, szerda reggel 86 hó- és síkosságmentesítő jármű járta az országot. A gyorsforgalmi utak burkolata általában nedves, az M3-as autópálya káli szakasza kissé latyakos, a főutak nagy része pedig nedves, sónedves.

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg Hajdú Bihar és Békés megyében helyenként vékony rétegben havas, letaposott havas vagy latyakos szakaszokra kell számítani. A mellékutakon a Dunántúl északi felén, az Északi-középhegység területén és a Tiszántúl nagy részén téli útviszonyok a jellemzők: havas, hókásás, letaposott havas, latyakos az alsóbbrendű utak burkolata.

Budapesten az FKF Zrt. végzi az utak és a járdák takarítását, 75 autó és 400 hómunkás dolgozik azon, hogy gördülékeny legyen a jármű- és a gyalogosforgalom is. Az FKF közlése szerint a fővárosi mellékutak havasak, megtisztításukat csak azután kezdik meg, hogy végeztek a több mint 1200 kilométernyi főútvonal-hálózat takarításával.