Egy idei petíció sem annyira sikeres, mint a corvinusos

Forrás: Budapesti Corvinus Egyetem

-

Több mint 10 ezren tiltakoznak az intézmény szétdarabolása ellen. A VS.hu információi szerint a Corvinus Egyetem Budai Campusának meg vannak számlálva a napjai. Az egyetem hivatalosan nem tud a tervekről.


VS.hu információi szerint az alábbi forgatókönyv szerint szűnhet meg a BCE Budai Campusa:
  1. A kertészettudományi kar: Gödöllőre kerül a Szent István Egyetemre.
  2. A tájépítészeti kar osztódik: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és/vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fogadja be.
  3. Az élelmiszer-tudományi kar Hódmezővásárhelyre, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára és/vagy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre költözik.
Úgy tudjuk, a kiköltözést követően a Villányi úti ingatlanegyüttest a hozzá tartozó 7,3 hektáros arborétummal együtt értékesíti az állam. Bár a VS.hu forrásai szerint a Budai Vár rekonstrukciójára kell az államnak a pénz, az információ ezen részét a Miniszterelnökség cáfolta. A Corvinus hivatalosan nem tud az átalakításról, a szerdai oktatói és hallgatói fórumon Rostoványi Zsolt rektor annyit mondott, reméli, hogy egyben marad az egyetem. A reménykedésen kívül „megpróbál szövetségeseket keresni más felsőoktatási intézményekben, államtitkárokkal, államtitkár-helyettesekkel, miniszterekkel beszél, megpróbálja meggyőzni őket.” Részletesebb beszámolónkat itt találja.


Gyorsan felfutott a petíció

Az egyetem egyben tartásáért indított petíciót egy nap alatt több mint 10 ezren aláírták, ez az idei rekorder. A netadó elleni petíciókat - egyesével - is kevesebben írták alá.


A Corvinuson 14 ezren tanulnak.


A lista

Ezek közül több kezdeményezés tavaly indult, az idei aláírások száma a bal oszlopban szerepel