Egy hét múlva jár le az idei első Erasmus+ pályázati határidő

-

1,2 milliárd forintra lehet idén pályázni, összesen háromszor. Az első határidő február 2-án jár le. A másik két időpont április 26. és október 4. lesz.


Több mint 4 millió euróra, azaz 1,2 milliárd forintra lehet pályázni idén Magyarországon a 13–30 éveseknek szóló Erasmus+ program ifjúsági szegmensében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin felhívta a figyelmet az Európai Önkéntes Szolgálatra (EVS) is, amely idén húszéves. A 17–30 éveseknek szánt program keretében a pályázók akár egy évet is külföldön tölthetnek, bekapcsolódva valamilyen közhasznú tevékenységbe, amely gyermekek táboroztatásától kezdve idősek gondozásáig sok minden lehet. A nyertes pályázónak fizetik az utazását, a szállását, és még egy kis zsebpénzt is kap.

Az államtitkár jelentkezésre biztatta a fiatalokat, külön megjegyezve, hogy mind az Erasmus+, mind az EVS „nyitott”, vagyis sem a diploma, sem a nyelvvizsga nem feltétele annak, hogy valaki pályázzon.

A pályázatokat elektronikus úton kell beadni, és két hónapon belül dől el, hogy valaki nyert-e. A projektek mintegy nyolcvan százalékig előfinanszírozottak, így azok is jelentkezni tudnak, akiknek korlátozottabbak az anyagi lehetőségeik.