Egy debreceni jobbikos már fellázadt Vona ellen

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

Ágoston Tibor egy álmatlan éjszaka után úgy döntött, Novák Elődöt támogatja.


A dehír.hu számol be a jobbikos önkormányzati képviselő Facebook-bejegyzéséről, amelyet Ágoston annak kapcsán írt, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök bejelentette: Novákot és radikálisabb társait kiszorítaná a párt elnökségéből.

Ágoston azt írta: „Ha Vona Gábor elnök Úr régóta törte ezen a gyalázatos ármányon a fejét, nekem csak egy álmatlan éjszakára volt szükségem, hogy eljussak a következő döntésemre: Támogatom Novák Előd elnökjelöltségét és megválasztását! Ha hallgatnék, elemésztene a szégyen!”

A dehír.hu felidézi, hogy Debrecenben volt már arra példa, hogy a Jobbik eltüntetett a színről egy radikálisabb politikust. Rubi Gergely az előző ciklusban országgyűlési képviselő volt, ma azonban már nincs komoly pozíciója a pártban.


Ágoston Tibor legutóbb annak kapcsán került be a hírekbe, hogy holokauszttagadásért 750 ezer forintos pénzbüntetésre ítélték. Ágoston 2014-ben „hollókamuként” és „hollókausztként” beszélt a holokausztról egy a Don-kanyarnál elhunyt katonák emlékére meghirdetett debreceni rendezvényen.