Díjakat adott át Veszprémben Navracsics Tibor

Fotó: MTI/MTVA / Nagy Lajos

-

A Mindennapok Hősei díjat megkapók számvetése lehet „a mi tervünk a jövőre nézve” – mondta a fideszes Mihalovics Péter a Mindennapok hősei című rendezvény díjátadó ünnepségén. Úgy tűnik, a helyi Fidesz rástartolt a kampányra.


Fontos, hogy legyenek köztünk olyanok, akik teljesítményükkel, szorgalmukkal, kitartásukkal vagy önzetlenségükkel példaként szolgálhatnak a társadalomnak – jelentette ki a veszprémi díjátadó rendezvényen Navracsics Tibor, az est fővédnöke. Az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa szerint ahhoz, hogy egy közösség létezni tudjon és erős maradjon, hősökre, példaképekre van szükség.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kabinetfőnöke, Mihalovics Péter kiemelte: az esemény különlegessége, hogy fiatalok állítanak példát egy közösségnek. Mint hozzátette, advent időszakában az emberek többsége számot vet a múlttal, és elkezdi tervezni a jövőt, és „a díjazottak számvetése lehet a mi tervünk a jövőre nézve”.

Porga Gyula, Veszprém kormánypárti polgármestere arról beszélt: a díjazottak egytől egyig hivatásként élik meg munkájukat, és jó olyan városban élni, ahol az emberek törődnek egymással.

A díjátadó ünnepséget egy helyi civil szervezet, a Városi Nyilvánosságért Alapítvány szervezte. Szavazatgyűjtő urnákat helyeztek el városszerte, és egy hónapon keresztül öt kategóriában várták a jelöléseket – mondta az MTI-nek Szalay Zsolt, a rendezvény főszervezője. Összesen nagyjából háromezer szavazat érkezett be – tette hozzá.

Egészségügyi dolgozó kategóriában Somogyi Erika, az Országos Mentőszolgálat Veszprém megyei mentésirányítója, tűzoltó-katasztrófavédelmi munkatárs kategóriában Nádai Tamás százados, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának vezetője, szociális munkás kategóriában Bodó Gergely, a VKTT Egyesített Szociális Intézményének szociális segítője, rendőr kategóriában Miklósi György főhadnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztály körzeti megbízotti alosztályának vezetője, sportoló kategóriában pedig Pásztor Bence, a VEDAC kalapácsvetője vehette át az elismerést.