Demján Sándor 2 millió forinttal segíti az alcsúti juhász családját

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Váradi András családja két pert is elveszített a felcsúti polgármester cégével szemben. Most azonban váratlan segítséget kaptak.


Az Alcsútdoboz külterületén másfél éve tisztázatlan körülmények között elgázolt Váradi András családja a napokban újabb pert vesztett el Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester Búzakalász 66 Mezőgazdasági Kft.-je ellen, viszont most Demján Sándor vállalkozó sietett a segítségükre.


A felcsúti milliárdos cége 2011-ben vásárolt meg több földet a Csákvári Mezőgazdaság Zrt.-től. Ezeken a földeken volt Váradinak egy birkahodálya, legelője és bárányóvodája. Mészáros azonban már nem engedte a juhásznak, hogy a területén legyen. Ezt követően Váradi azt próbálta bebizonyítani a bíróságon, hogy mivel már hosszú évek óta ő használja a területet, ezért joga van elbirtokolni. Ezt az érvelést nem fogadta el a bíróság, ezért azzal próbálták a földet megszerezni, hogy a család által kialakított építmények értéke már nagyobb a telekénél, így aztán övék lett a tulajdon a ráépítés jogcímén.

Tavaly novemberben a Bicskei Járásbíróság úgy döntött, el kell bontania Váradi családjának a hodályt és a kerítést is. Az özvegy fellebbezést akart benyújtani (erre hatvan napjuk volt), de ettől végül elállt, amikor állítólag Mészáros megbízottai meggyőzték arról, hogy ne folytassa az ügyet, cserébe a felcsúti polgármester cége átvállalja a perköltségeket, illetve elbontatja a problémás épületeket.

Ebbe Váradiék belementek, visszavonták a fellebbezést, ám a hodályhoz még nem nyúlt senki, ugyanúgy ott áll az alcsútdoboz-göböljárási telep szomszédságában – írta a Magyar Narancs.

Nem sokkal korábban a család egy másik ügyben is pert vesztett Mészáros cége ellen, ami azután kezdődött, hogy a Búzakalász munkásai elvitték és be is szántották a Váradi által összegyűjtött trágyát. Ezt a pert is elveszítették Váradiék.


Most azonban jó hírt kapott Váradi özvegye, Kovács Apollónia és gyerekei: a Demján Sándor Alapítvány kétmillió forinttal járul hozzá a gyerekek „életkörülményeinek javításához, valamint iskoláztatásukhoz”. Az elhunyt juhász mindkét leánya kiváló tanuló, egyikőjük Etyekre jár általános iskolába, az idősebb Váradi lány Székesfehérváron tanul, már középiskolás – írta a lap, amelynek Kovács annyit mondott: „hatalmas segítség mindez a gyermekek taníttatásában”.