Dani Alves: Kösz a banánt, idióták!

Azt tette Dani Alves, amit ilyen helyzetben kell: megette a felé dobott banánt.


Humorral „válaszolt” Dani Alves, a Barcelona brazil labdarúgója arra a rasszista provokációra, amely a Villarreal elleni vasárnap esti, idegenbeli bajnoki mérkőzésen érte.

A spanyol bajnoki címvédő színes bőrű játékosa a 75. percben szögletrúgáshoz készülődött, amikor a nézőtérről bedobott banán landolt a közelében. Alves lehajolt a gyümölcsért, majd a héját lehúzva harapott belőle, s csak ezután végezte el a szögletet.

 A meccset 0-2-ről végül 3-2-re nyerte a Barça - a dél-amerikai hátvéd két beívelése is öngóllal zárult, mielőtt Lionel Messi megszerezte volna a harmadik vendégtalálatot is -, és Alves utóbb így nyilatkozott a riportereknek: „Nem tudom, kitől kaptam az ajándékot, de köszönet érte, hiszen külön energiát adott nekem ahhoz, hogy egy második öngól is szülessen a beadásomból.”

A Barcelona 2-ese, akit bőre színe miatt több rasszista támadás is ért már korábban különböző futballstadionokban, leszögezte, hogy szerinte az ilyen megnyilvánulásokkal szemben a leghatásosabb eszköz a humor. „Ha nem tulajdonítasz nekik jelentőséget, az efféle próbálkozások nem is érik el céljukat - jelentette ki. - Jómagam tizenegy éve élek Spanyolországban és tizenegy esztendeje csak mosolygok az ilyen idiótákon.”