Csak egy nő és kétéves lánya élte túl a brüsszeli metrórobbantást

Fotó: Twitter / Mucagcyb

-

A romániai nő csak arra emlékszik, hogy repül felé egy véres test. A szülei háromórás keresés után találták meg őt egy kórházban. A gyereket pedig még később.


Egy romániai nő és a kislánya lehetnek az egyetlen túlélői a brüsszeli metrómerényletnek a jelenlegi információk szerint – írja a Daily Mail.

A Románia legészakibb részéről, Mileancából származó, 23 éves Roxana Stefanucának a családja elmondása szerint megégett az arca, és hasonló sérüléseket szenvedett a gyermeke, Miruna is. Ő csövek segítségével lélegzik.

A kétgyermekes anya az idősebbik, ötéves lányát letette az óvodában, és éppen hazafelé tartott a kicsivel a metrón, amikor a merénylet történt. A kocsiban húszan meghaltak, őket a holttestek alól emelték ki.


Így nézett ki a felrobbantott kocsi


A nő testvére úgy nyilatkozott: Roxanának az egész arca be van kötözve, csak a szemeit látni. „Sokkos állapotban van. Csak két percet tudtam vele beszélni. Egy erős zajra emlékszik, aztán felé repült egy véres nő. Látta a gyerekét sírni, aztán elvesztette az eszméletét.”

Stefanuca öt éve él Belgiumban, az apja és a férje egy saját tulajdonú kis építőipari vállalkozást működtet Brüsszelben. A család egyik barátja, Luminita Pascariu azt mondta: a nő szülei a tévében látták a merényletet, és hívták a lányukat, aki nem vette fel. Ezután a szülők bejelentették a rendőrségnek az eltűnést, a hatóságok pedig azt a tanácsot adták, hogy nézzék meg a kórházakat, ahová az áldozatokat vitték.

„Három óra múlva találták meg őt. Akkor rájöttek, hogy a kislány is eltűnt. Őt még később, este találták meg egy másik kórházban.”