Bíróság tiltotta meg az éjjeli ugatást egy kutyának

-

Az Isztriai-félszigeten fekvő Peroj faluban vannak szabályok, amelyeket be kell tartani.


A bűnös ebet, Medót az egyik szomszéd jelentette fel, miután megelégelte az ugatását. Az ideiglenes bírói döntés kedvezett a keresetnek, így a kutyának most nem szabad éjszakánként ugatnia. Ha mégis hangoskodik, gazdája, Anton Simunovic 2800 eurót, mintegy 862 ezer forintot fizethet.

A hároméves keveréket jelenleg este 8 órától reggel 8 óráig egy pajtában tartják bezárva. Medo az egyetlen kutya Horvátországban, amely ellen ugatást tiltó végzést hoztak.


A jogi elégtételt kereső szomszéd azt állítja, Medo állandó ugatása rossz hatással volt az egészségére. Azonban Simunovic szerint ez nem igaz. Normálisan ugat, ugyanúgy, mint akármelyik másik kutya: ha macskát lát, vagy ha valaki ismeretlen jön a területére” – mondta.

Miután a hír bejárta a sajtót, több mint 30 ezren csatlakoztak a kutyát támogató Facebook-csoporthoz. Hogy szolidaritásukat kifejezzék, kedvenceikről készült képek százait küldték el kutyatartók, egyesek macskákkal csatlakoztak a kampányhoz.

A pulai bíróság még nem hozta meg a végső ítéletét az ügyben. A sértett szomszéd 1400 eurót (431 ezer forint) követel kártérítésként.