Biológiai fegyvereket találtak a marokkói terroristáknál

-

Berlinben pedig elkapták az Iszlám Állam egyik toborzóját..


A marokkói különleges szolgálat megállapította, hogy a február 18-án letartóztatott terroristák birtokában halált okozó mérgező és biológiai anyagok voltak - olvasható a marokkói belügyminisztérium csütörtöki közleményében.

A dzsadidai művelet során elkobzott gyanús szerek szakértői vizsgálata olyan anyagokat mutatott ki, amelyek a nemzetközi szervezetek osztályozása szerint veszélyes biológiai fegyvereknek minősülnek" - derül ki a belügyi tárca közleményéből.

Az arab ország egyik belbiztonsági vezetője szerint az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet készült merényletekre Marokkóban, de a hatóságok leleplezték az összeesküvést. A február 18-án felszámolt terroristasejt érzékeny célpontok, köztük szállodák, fontos polgári és katonai vezetők ellen tervezett támadásokat, beleértve az öngyilkos robbantást is. Ez volt eddig a legveszélyesebb felszámolt terroristacsoport Marokkóban - mondta újságíróknak Abdelhak Hiame, a belbiztonsági szolgálatok egyik vezetője.


Közben Berlinben, szerdán letartóztattak egy német orvost, aki a hatóságok gyanúja szerint rávett egy szellemileg korlátozott, lelkileg labilis német férfit, hogy csatlakozzon a magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező terrorszervezethez. A beszervezett férfi öngyilkos merényletet hajtott végre Irakban az IÁ szolgálatában.