Bevetési rendőrök lepték el a röszkei befogadóállomást

Fotó: MTI / Szigetv·ry Zsolt

-

Szabadságot követelnek maguknak a szerdán elfogott menekültek.


A SzegedMa úgy tudja, húsznál is több autóval és helikopterekkel vonult ki a rendőrség ahhoz a röszkei hangárhoz, ahol a szerdán elfogott illegális határátlépőket szállásolták el.

A menekültek – a lap szerint – "Freedom, freedom!" (szabadság) kiáltásokkal fogadták a rendőröket, a megyei bevetési erők a kisgyerekes családokat buszokra rakják és az ország más menekülttáboraiba viszik, ahol van még hely. A táborban e percekben békésnek tűnik a helyzet, kívül ugyanakkor komoly a feszültség és a készültség – írja a SzegedMa.

Az ujjlenyomatvétel és a fényképkészítés miatt tiltakoztak az illegális bevándorlók Röszkén, továbbá kifogásolták, hogy nem kapnak európai vízumot - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna műsorában.

A rendőrség csütörtök esti közleményéből ugyanakkor az derül ki, hogy komolyabb beavatkozásra nem került sor, helikoptert sem vezényeltek a helyszínre. Mint írják, „ Az idegenrendészeti előállítóból folyamatosan, az előre egyeztetett ütemezésnek megfelelően történik az illegális bevándorlók elszállítása".