Balogh József a bíróság előtt is a komondorra fogta

-

Bűnösségét legalábbis tagadta, pedig két éve áprilisban darabokra tört az élettársa arca.


Tagadta bűnösségét az első tárgyalási napon a súlyos testi sértéssel vádolt Balogh József. Az egykori fideszes képviselő és jelenlegi fülöpházi polgármester élettársa 2013. áprilisában sérült meg. A vádirat szerint a 2013. április 27-ről 28-ra virradó éjjel Balogh bántalmazta az élettársát, aki 8 napon túl gyógyuló orr, arc-és járomcsonttörést szenvedett. A polgármester akkoriban azzal védekezett, hogy élettársa csak átesett a család látássérült komondorán és így keletkeztek a sérülései.

A Baon tudósítása szerint Balogh azt vallotta, hogy az élettársa ittasan akart autót vezetni, ő pedig csak ebben akarta megakadályozni a „hisztiállapotba” került nőt, ezért megragadta, megpróbálta visszatuszkolni a lakásba, és ekkor egyszer, „nem szándékosan, hanem a kapkodásban, véletlenül” csuklóval megütötte az asszonyt. Ezután ugrott közéjük – Balogh szerint a vak komondor, akin a dulakodó pár felbukhatott, ezért mindketten legurultak a terasz lépcsőjén – állította Balogh, hozzátéve, hogy ő is beütötte a fejét és könyökét.


Élettársa a szerdai, kecskeméti tárgyaláson sértettként élt mentességi jogával és nem tett vallomást. A tárgyalás szeptember 14-én az orvosszakértők meghallgatásával folytatódik.


Ezt a cikket a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyerekek illusztrálták. Az alapítvány 2500 hátrányos helyzetű gyereknek ad meleg, szerető otthont és biztonságot. Segítse őket adója 1%-ával!