Balog aludt egyet a költözésre, már benne lenne

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás / MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

Kedden még hallani sem akart arról, hogy a tárcája Miskolcra költözzön, reggelre engedékenyebb lett.


Balog Zoltán kedden, az államtitkárainak bemutatásakor egy kérdésre válaszolva azt mondta: még nem hallott az Emberi Erőforrások Minisztériumának esetleges Miskolcra költöztetéséről, de ha hallana is, „inkább befogná a fülét”.

Balog Zoltán ma reggel az MTV-ben viszont már arról beszélt: „amennyiben megfelelő körülményeket sikerül kialakítani, nem ellenzi az államtitkárságok Miskolcra költöztetését.”

Annak most már örül, hogy elkezdődött a minisztériumok elhelyezéséért folytatott „casting”. Ő már az előző ciklusban is Miskolcon szerette volna elhelyezni az Emmi cigányügyi államtitkárságát, de ez akkor nem sikerült.

Balog azt mondta: ő Miskolcon otthon van, neki nem jelent nehézséget, azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a tárcánál 1600 ember dolgozik, akinek családja van és Budapesthez kötődik.


A vidékfejlesztési államtitkárság, a honvédelmi és a földművelésügyi tárca költözhet vidékre: Kecskemét, Székesfehérvár és Debrecen került szóba. A tárcavezetőknek azt kell vizsgálniuk, 2016 március 15-ig megoldható-e a költözés. Menet közben már referálniuk kell. A miniszterelnök és hivatala viszont biztos költözik, mégpedig a Várba.

A pénteki bejelentés után kezdtek miskolci képviselők hangosan gondolkodni arról, oda is költözhetne egy tárca. Az egyik szóba jöhető az Emmi. Nagykoalíció is létrejött: MSZP és a Fidesz is a költözés mellett van.