Balhé Dunaalmáson két beruházás miatt

-

A polgármestert leszavazták a dunaalmási képviselők, a vezető szélnek eresztette a testületet.


Feloszlatta magát Dunaalmás képviselő-testülete csütörtökön rendkívüli ülésen. A független Czeglédi Zoltán hozzátette, az ülésen egyetlen napirendi pontként ő terjesztette elő a testület feloszlatását, mert az utóbbi hónapokban már a második jelentős befektetőt utasították el a képviselők.

Az 1600 lakosú Komárom-Esztergom megyei falu közigazgatási területére egy új technológiával működő gumifeldolgozó szeretett volna az települni, a testület azonban sem azt, sem a dunaalmási gyógyvíz palackozására vállalkozó társaságot nem támogatta.

A polgármester az MTI-nek azt mondta: „úgy gondolom, hogy az öt képviselő nem a falu érdekeit tartja szem előtt, nem látják a fejlődési lehetőségeket. Ezért kezdeményeztem a testület feloszlatását, melyet négy igen szavazattal és két tartózkodással elfogadtak".

A képviselőtestület által vitatott egyik beruházás a Homatech Zrt. gumifeldolgozójának a terve. Ez korábban Százhalombattán is komoly tiltakozást váltott ki. Tavaly novemberben a Magyar Nemzet írta meg, hogy a Csányi Sándor OTP-vezérhez köthető társaság a Dunai Erőmű Zrt. területén akarta létrehozni a szlovák technológiával működő mintaüzemet. Maga a település a laptól értesült erről a tervről, pedig időközben a kormány határozatában nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a beruházást. (Az intézkedés jelentősen egyszerűsíti az engedélyezteti eljárást.)

A beruházást végül elvetette Százhalombatta, erről Facebook oldalán a település polgármestere is beszámolt.


Kedves Ismerőseim! NEM LESZ SZÁZHALOMBATTÁN GUMIFELDOLGOZÓ!Ma délután sikerült beszélnem a tervezett gumifeldolgozó ü...

Posted by Vezér Mihály on Friday, 29 January 2016

Ezt követően jött szóba Dunaalmás, ám a hét elején a település képviselő-testülete elutasította a tervet.

A helyi választási bizottságnak 90 napon belül kell kiírnia az időközi önkormányzati voksolást, amelyen újra polgármestert és képviselőket választhatnak a település lakói.