Bajnai az EP-választásokra akar bekeményíteni

Fotó: MTI/Bruzák Noémi / MTI/Bruzák Noémi

-

Bajnai az Együtt-PM budapesti kampánynyitóján arról beszélt, hogy ő bizony úgy fog küzdeni az európai parlamenti választásokon, mintha a saját életéért küzdene.


A választási vereségből felocsúdva Bajnai Gordon mintha új erőre kapott volna. Legalábbis ezt a benyomást akarta kelteni, mert úgy gondolja, hogy az EP-választás elegendő lehetőséget ad arra, hogy a „kormányváltók”, beleértve az Együtt-PM-et, nagy vasárnapi vereségén szépítsenek egy kicsit. A pártszövetség vezetőjeként azt hangsúlyozta, hogy májusban az Együtt-PM önállóan indul, tehát ezúttal megalkuvás nélkül képviselhetik azt, amit Magyarországról és Európáról gondolnak. A politikus a „Csak azért is Európa!” jelmondatot ismételgette. Szerinte ezúttal a lakosság fantáziáját kevésbé megmozgató EP-választásokon nemcsak valami ellen, hanem valamiért is lehet majd szavazni.


„Úgy fogok küzdeni veletek, mintha az életemért küzdenék, és azt kérem tőletek is, hogy úgy küzdjetek, mintha az életünkért küzdenétek!”

Bajnai a saját megújulásukhoz vezető lépéseket úgy vázolta fel, hogy „vissza kell menni a kályhához”, ami az ő esetükben 2012 októberét jelenti, amikor létrejött az Együtt, és megfogalmazták, hogy korszakváltásra és összefogásra van szükség. Szerinte az országgyűlési választásokon a baloldali összefogás vereségének egyik oka az volt, hogy ők csak a kisebbik rosszat kínálták fel, ehelyett pedig inkább a „nagyobbik jónak” kellene lenniük. „Új ajánlatot kell tenni Magyarországnak, egy vonzó és hihető történetet kell mesélni az országról. Új, hiteles és megalapozott programra, új szervezetre és új szövetségekre van szükség” – mondta.