Az LMP kivizsgáltatná az Ökotárs-ügy szivárogtatásait

Forrás: Vs.hu/Kozma Zsuzsi

-

Szél Bernadett társelnök a nemzetbiztonsági bizottság elé vinné az ügyet, már csak a nyomozó hatóságok hitelességének megőrzése érdekében is. A kormányt pedig felszólította arra, tartsa távol magát a nyomozásoktól, és ne akarjon a vizsgálatok lezárulta előtt ítéletet hirdetni.


Szél Bernadett – aki tagja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának – szerint a civilek elleni megfélemlítő kormányzati hadjáratban jól láthatóan manipulatív szándékkal kerülnek a nyilvánosság elé az Ökotárs Alapítvány levelezésének részletei. Ez felveti annak gyanúját, hogy a vizsgálatok elsődleges célja nem az igazság kiderítése, hanem a civilek politikai célú lejáratása – közölte az LMP-s politikus.

Szél felidézte a másik nevezetes szivárogtatási ügyet: Trócsányi László kabinetfőnökéről már kiderült, hogy ő szivárogtatta ki az ombudsmani hivatal és a TASZ közötti levelezést a sajtónak, bebizonyosodott tehát, hogy politikai játszma zajlik, aminek további felelősei is lehetnek – jelentette ki a politikus, aki szerint ezért annak is világossá kell válnia, hogy miként szivárog az Ökotárs Alapítvány levelezése azok után, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda mindent lefoglalt a civileknél zajló nyomozás során.

Itt a VS.hu-n csütörtökön írtunk arról, az Ökotárs Alapítvány feljelentést tesz hivatali visszaélés, illetve személyes adattal visszaélés gyanúja miatt, mert a Magyar Nemzetben a szervezet belső levelezéséből idéző cikk jelent meg. A civilek szerint az információ törvényes úton nem kerülhetett a lap birtokába.