Az iWiW alapítója kiszáll a tüntetésszervezésből

Fotó: VS.hu / Kozma Zsuzsi

-

Az Opera elé meghirdetett pénteki tüntetést szervezte a MostMi!, ebben a mozgalomban Várady időhiány miatt nem lesz aktív.


A mai napon megállapodtam Takács Borival (a MostMi alapítójával), hogy a továbbiakban kiszállok a MostMi szervezéséből.

- Várady Zsolt


Így kezdi közleményét Várady Zsolt, az egykori iWiW közösségi oldal alapítója, aki az utóbbi hónapokban a kormányellenes tüntetések szervezésében vett részt. A MostMi! mozgalomban is fontos szerepet vállalt, erről mond le, mivel állítása szerint nem egy tempóban dolgozott a szervezet alapítójával, Takács Borival.

Várady azt írja, hogy „december közepe óta körvonalazódott, hogy bár a céljuk ugyanaz és rengeteg ponton jól tudnak együttműködni, a konkrét megvalósítás tempójában és mikéntjében sokszor nem értenek egyet” Takáccsal. Az aktivista szerint emiatt túl sok volt a feszültség, ami nem volt jó hatással a szervezet tevékenységére.


Ezért, sokkal jobbnak láttam a kialakult helyzetre és körülményekre reagálva ezt a döntést meghozni, hogy megszüntessük ezeket a feszültségpontokat. Így mindketten továbbra is az együttműködés igényével és lehetőségével tudjuk tevékenységünket tovább folytatni.

- Várady Zsolt


Várady kijelentette: nem politikai nyomás miatt hozta meg a döntését. Állítása szerint az idő rövidsége miatt lép hátrébb, a tüntetések és a mozgalom szervezésére szerinte normális esetben akár fél év is rendelkezésre állna, de most erre nincs idő.

Hozzátette, hogy az aktivistáskodásra szánt idejét kitölti az általa meghirdetett közösségi mozgalomszervező weboldal készítése és elindítása, illetve a tartalom-előállítás megszervezése, majd az oldal továbbfejlesztése.

„Tevékenységünket továbbra is számos ponton együttműködve végezzük és nagyon sok sikert kívánok a MostMi minden jelenlegi és későbbi résztvevőjének” - zárta közleményét Várady.