Az Iszlám Államnál már nyaralni is lehet

-

A terroristaszervezet kiadott egy brosúrát, melyben termelői piacokat, úszást és méhészkedést magába foglaló nyaralást reklámoz.


A füzetecskében rengeteg kép is van, köztük egy 50 méter hosszúságú medencében békésen úszkáló, és ugráló, vagy méhészkedő dzsihádistákról – írta a Daily Mail. Az uszodában persze csak férfiak tartózkodnak, hiszen nők nem tehetik be a lábukat oda.


Első pillantásra a képeken nyoma sincs annak, hogy egy terrorista szervezet kiadványáról van szó, minden békés és vidám, ahogy azt a nyaralásokon megszokhattuk.

Rakkáról is van kép, ahogy az Eufrátesznél lemegy a nap, arról viszont már nincs, hogy pár hónapja több ezer éves emlékműveket, az asszír oroszlánszobrokat felrobbantották ott.

A képek alaposabb megvizsgálásakor ugyanakkor azt is megtaláljuk, hogy milyen az Iszlám Állam által felügyelt területen élni. A uszoda falán például olyan figyelmeztető szöveg olvasható, hogy komoly büntetésre számíthat, aki nem hosszúnadrágban és pólóban megy a vízbe, vagy aki káromkodik, illetve imádkozik a vízben.

Ráadásul a medencéket sem mindig csak pihenésre használják, mint azt a lap kiemelte. Ebben az évben korábban az is megtörtént, hogy a terrorszervezet a rabjait ketrecbe zárta és a vízbe merítette őket.