Az atlatszo.hu sem működik együtt a KEHI-vel

Fotó: Thinkstockphotos / Thinkstockphotos

-

Törvénytelennek tartja a rájuk szabadított kormányzati ellenőrzési hivatali vizsgálatot az Asimov Alapítvány és az atlatszo.hu, ezért nem működnek együtt a KEHI-vel. A kormány azokra a Norvég Civil Alap által támogatott szervezetekre küldte rá a KEHI-t, amelyeket állítólagos baloldali kötődésük miatt feketelistára tett.


„Az atlatszo.hu és az Asimov Alapítvány úgy véli, hogy a KEHI-nek a hatályos jogszabályok nem biztosítanak hatáskört erre a vizsgálatra, ezért nem működünk együtt a törvénytelenül pártcélokra használt állami hivatallal” – közölte a tényfeltáró portál. A KEHI által vizsgálni szánt pályázat teljes dokumentációját ugyanakkor az Asimov Alapítvány honlapján elérhetővé teszik.


Más is üzent a KEHI-nek

A Krétakört is vizsgálná a KEHI, de az alapítvány ügyvezetője közölte, hogy nem működnek együtt az általuk törrvénytelennek tartott vizsgálatban. Gulyás Márton ezt telefonon is közölte a hivatallal. A feketelistára került civilek közül a K-Monitor és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szintén vizsgálatra számíthat: a TASZ ezért bejelentette, hogy jogi lépéseket fontolgat az ellenőrzés jogszerűtlensége miatt. A kormány 13 civil szervezetet tart baloldali kötődésűnek a norvég pénzből támogatottak közül. Kormányzati vizsgálat vár a támogatásokat szétosztó Ökotárs Alapítványra, mint ahogy két társalapítványnál is razziázott a KEHI.