Andy Vajna megvette a TV2-t, de nem tudja, kié

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

Az is előfordulhat szerinte, hogy végül nem az övé lesz a csatorna.


Hát még biztosan nem... Én megvettem, azt tudom, a többiről nem tudok

– mondta Andy Vajna az Indexnek arra a kérdésre, hogy kié a TV2, miután egy budapesti belvárosi étteremben ebédelt a tévé két (talán) vezetőjével Yvonne Dederickkel, Simon Zsolttal, valamint a Vajna által vezetőként felkért, korábbi RTL-vezér Dirk Gerkensszel.


Andy Vajna, aki (talán) a TV2 tulajdonosa, emellett kormánybiztos és kaszinótulajdonos úgy nyilatkozott, ő teljesen legálisan vásárolta meg a csatornát, így szerinte nincs is értelme miről tárgyalnia a másik vevővel, Fonyó Károllyal, Simicska Lajos üzlettársával.

Ugyanakkor azt is el tudja képzelni, hogy nem az övé lesz a TV2, mint mondta:


minden lehet, ez egy furcsa világ, nem?

Szerinte az ügy nem húzódhat több évig, „mert akkor nagy bajban van a TV2”. Arról, hogy kinek a pénzéből vette meg korábban Simon Zsolt és Yvonne Dederick a tévét, nem tud Vajna, és nem is akar tudni, szerinte az általa kötött szerződéssel minden rendben van.

Ő nem kormánypárti és nem is lesz – mondta, csak azt szeretné, hogy egy izgalmas, érdekes televíziót építsenek, ami sikeres lesz.

Lapunk szerdán arról írt, hogy a bankok – akik hitelt adtak volna a TV2 megvásárlásához Andy Vajnának – kihátrálnak mögüle. A cégbíróságon pedig iktattak egy olyan alapítói határozatot, amelyben visszahívják az eddigi tulajdonos-ügyvezető párost (Dedericket és Simont) a cégvezetésből, és új ügyvezetőnek Fonyó Károlyt jelölik ki. Erről bővebben itt olvashat.