Amerikai segítséget kértek a körúti robbantás nyomozói

Forrás: Police.hu

-

Már nem csak a magyar hatóságok, hanem amerikai nyomozók segítségét is igénybe vette a rendőrség a Teréz körúti robbantó kézre kerítéséhez - értesült a Blikk.


Amerikai nyomozók segítségét kérte a rendőrség a körúti robbantás ügyében - írta a Blikk. A lap kérdésére a Nyomozó Főügyészség nem akart nyilatkozni a külföldi segítségről.

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Blikknek azt mondta, elképzelhető, hogy vagy a robbanóanyaghoz, vagy információk ellenőrzésével kapcsolatban kérhetett segítséget a rendőrség.

Korábban a Blikk azt írta, a közzétett jó minőségű videó alapján a robbantót felismerte annak az élelmiszerboltnak a pénztárosa, amelynek biztonsági kamerái a kérdéses felvételt készítették.

A pénztáros emlékezett a férfira, és személyleírást is adott az illetőről a rendőröknek. A tanút már kihallgatták, de vallomásáról a rendőrség nem árult el részleteket.

Csütörtökön viszont a Magyar Idők hivatalos forrásból úgy értesült, hogy senki nem ismerte fel eddig a Teréz körúti robbantót, ráadásul a lap által megkérdezett egyik szakértő szerint az elkövető idősebb lehet, mint azt eddig gondolták.

A szakember szerint a férfi feltűnő sivatagi katonai kalapja a figyelemfelhívást erősítette, az elkövető azt akarta, hogy mindenki a kalapra emlékezzen, és ne más, fontos részletekre, például az arcára.

A Magyar Idők szerint a nyomozók minden bizonnyal már elemzik a férfi eddig ismert tartózkodási helyéhez tartozó mobilhálózati cellák adatait, amely alapján közelebb juthatnak a merénylőhöz.

A nyomozást irányító Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a hatóság továbbra is egy 20-25 éves fiatalembert keres, aki a szeptember 24-i robbantás elkövetésével gyanúsítható.