Ákossal egyeztet az Opera egy 56-os ünnepi műsorról

Fotó: MTI / Rosta Tibor

-

Október 23-án, az 1956-os forradalom 60. évfordulójának alkalmából, Ákos és az Opera főigazgatója közös művének lesz az ősbemutatója a Magyar Állami Operaházban, vette észre a Magyar Narancs. Az Opera szerint csak a szóbeli egyeztetések kezdődtek el.


A tájékoztatóból egyelőre csupán az derül ki, hogy a Kádár utolsó beszéde című „történelmi áttűnés” zeneszerzője Ákos, a „koncepció” Ókovács Szilveszter főigazgató, a látvány és videó Kiss Sándor, a rendező pedig Novák Tamás - írja a Magyar Narancs.

A darabban Kádár János, Rajk László, Péter Gábor, és Farkas Mihály szerepeit fogják kiosztani, de még nem tudni, kikre.

A műsorfüzet szerint november 4-éig összesen 10-szer játsszák majd a kamaradarabot az Operában.


Az Opera közleményében azt írta, hogy a produkció kapcsán nem bízta meg Ákost a mű dalainak megírásával, néhány dalt szerettek volna lemezéről bejátszani. Noha a szóbeli egyeztetés elkezdődött, az Operaház még nem kapta meg az engedélyt, így néhány más, idő előtt élesedett adattal együtt ezt az információt online felületeiken inaktiválták, a nézők, bérletújítók számára készülő végleges Műsorkalendáriumban pedig korrigálják. Több ezer információról van szó az Opera évada esetében, a kiadvány készítői a sajtóhibáért az olvasóktól, Ókovács Szilveszter főigazgató Ákostól kérnek, kértek elnézést.