Agyonverte vendégét, kilenc évet kapott

-

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla szerdai, jogerős határozatában annak a férfinak az első fokon kiszabott kilenc év börtönbüntetését, aki halálra verte egy vendégét, a holttestet pedig társával közösen elégette öt évvel ezelőtt a baranyai Cserdiben.


Az alkalmi munkákból élő tettes 2010 augusztusában megtudta, hogy az őt és lakótársait rendszeresen támogató férfinak több heti munkabérét fizette ki a munkáltatója. Az elkövető augusztus 25-én belekötött, majd bántalmazta a náluk vendégeskedő sértettet, aki ennek következtében meghalt.


Ezután a tettes és a vele lakó társa elvette a halott ember mobiltelefonját, valamint néhány ezer forintját. A holttestet az udvari szemétgödörhöz húzták, éghető anyagokat és a bántalmazás során véressé vált ruhákat rádobták, majd meggyújtották. A csontokat másnap szatyorban elvitték a helyszínről, és egy kiszáradt kútba dobták.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Pécsi Törvényszék döntését, és a bántalmazót, valamint a más erőszakos bűncselekmények miatt is bíróság előtt álló társát testi sértés, egy velük együtt élő nőt pedig bűnpártolás miatt marasztalt el.

A férfi társának hét év letöltendő szabadságvesztését szintén helybenhagyta az ítélőtábla, míg a nő egy év nyolc hónap, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetését egy év, végrehajtásában három évre felfüggesztett fogházbüntetésre enyhítette.