A viharjelzés ellenére is bérbeadják a vízibicikliket a Balatonnál

-


A hétvégén a rendőrök tucatnyi embert mentettek ki a Balatonból, több hajó az erős szélben meghibásodott, elsodródott, felborult vagy megfeneklett. Erről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság számolt be.

Szombaton Balatonlellénél egy vitorlás-csónak sodródott el a parttól mintegy két kilométerre az elsőfokú viharjelzés idején. Csődöt mondott a hajó kormánylapátja, emiatt irányíthatatlanná vált. A vitorlásban budapesti férfi és két fiatalkorú lány utazott, őket a rendőrök biztonságba helyeztek, a hajót a közeli kikötőbe vontatták.

Egy másik mentésre azért volt szükség, mert Fonyód partjától mintegy 500 méterre felborult egy vitorlás. Két pécsi férfi a vízbe esett.

A balatonkenesei vízi rendőrök szombaton kora délután Balatonalmádinál járőröztek másodfokú viharjelzés idején, amikor észlelték, hogy a parttól mintegy 200 méterre elsodródott egy szörfös, aki segítséget kér. A 43 éves budapesti férfi a viharos szél és az erős hullámzás miatt nem tudott önerejéből visszajutni a partra.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra szombaton több bejelentés is érkezett, hogy a másodfokú viharjelzés ellenére, az erős szélben és hullámzásban is bérbe adják a vízibicikliket a Balaton déli partján. A rendőrök emiatt egy zamárdi és egy siófoki kölcsönző tulajdonosa ellen szabálysértési eljárást indítottak.