A statikai számításokra vár a BKK a Margit hídi alagúttal kapcsolatban

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A cég a VS.hu pénteki cikkére reagált, miszerint ideiglenesen leállították a fonódó villamos kivitelezési munkálatait, mert nem biztos, hogy a Margit híd alatti HÉV-alagút bírná a terhelést.


Még bizonyos statikai számítások eredményére vár a budai fonódó villamos építéséhez kapcsolódóan a Margit hídi alagút állapotáról a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A BKK a VS.hu pénteki cikkére reagálva, amely szerint leállt a budai fonódó villamos építése a HÉV-alagút állapota miatt, azt közölte szombaton az MTI-vel: „a kivitelezést nem állítottuk le, a kivitelező kötbérterhes határidői élnek”.

A szükséges tervezői nyilatkozatot nem kapták meg az elvárt formában; részlegesen ezt a tervező már megtette, és az eddigi eredmények pozitívak, azonban bizonyos statikai számítások eredményére még várnak – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben. Emlékeztettek, újabb vágányzár lesz a Margit híd és a Batthyány tér között, amely időszak alatt a Batthyány tér állomás középperonjára beépül az oszlopsor.

A VS.hu pénteken arról írt, hogy a Batthyány tér és Margit híd közötti szakaszon leállították a budai fonódó villamoshálózat felszíni munkálatait a szentendrei HÉV alagútjának omlásveszélye miatt. Információink szerint ugyanis a többszöri betondarabhullás után a kivitelező most a tervezői nyilatkozatra vár, amely azt igazolja, hogy az alagút födémszerkezete alkalmas a terhelés elviselésére. Addig nem folytatják az építkezést, amíg a nyilatkozatot meg nem kapják.