A rendőrség megölt két támadót a koncerttermi túszszabadításnál

-

A koncertteremben legalább 100 holtestet találtak, összesen több mint 140 ember halt meg.


Befejeződött a rendőrségi támadás a párizsi Bataclan koncertteremnél, két merénylőt megöltek - jelentette a BMF televízió szombaton hajnali egy órakor. Egy támadót elfogtak, az azt állította, az Iszlám Állam szervezte be, három másik, Szíriából érkezett társával együtt - közölte a CNN. Egy másik szemtanú arról számolt be, az egyik fegyveres azt mondta, ez „Hollande hibája”.


A Telegraph szerint a halálos áldozatok száma meredeken emelkedni fog - az eddigi jelentések 60 halottról szóltak, a legutóbbi rendőrségi beszámoló szerint a koncertteremben legalább 100 halottat találtak. A legutolsó hírek összesen 140 halálos áldozatról szólnak.

Francois Hollande francia elnök korábban azt mondta, terrortámadás történt. Részletes tudósításunkat itt találja.


A Bataclan koncertteremben több száz embert tartottak fogva a fegyveresek. Korábban a Le Figaro több forrásra hivatkozva azt közölte, robbanásokat és tüzeket láttak a Bataclan koncertteremnél, mert a rendőrség támadást indított az épületben lévő túszejtők ellen.


Mathilde Siraud, a Le Figaro helyszíni tudósítója azt látta, hogy tucatnyi, az épületben rekedt túszt mentenek ki a Bataclanból. A klubhoz már korábban kivonult páncélozott járművekkel a rendőrség különleges alakulata, továbbá legalább 15 mentőautó is a helyszínen van.

A CNN szerint előbb 100-150, majd pedig újabb húsz túszt menekítettek ki az épületből. A Bataclanban fellépő Eagles of Death Metal zenekar már korábban kijutott az ismeretlen kalasnyikovos támadók által megszállt szórakozóhelyről. Az egyik szemtanú a France Info rádiónak azt mondta, hogy egyre többen jönnek ki a Bataclanból, vagy a kezüket feltartva, vagy hordágyon hozzák őket.

A jelentések szerint Párizsban nagy a félelem, hogy egy fegyveres még mindig szabadon mászkál. A hatóságok mindenkit arra kérnek, ne hagyja el otthonát.


A zenekar üzenete

We are still currently trying to determine the safety and whereabouts of all our band and crew. Our thoughts are with all of the people involved in this tragic situation.

Szerző: Eagles Of Death Metal2015. november 13.